Bedrijfshulpverlening

Het zoveel mogelijk beperken van letsel en schade

Cursus aanbod

Aanbod van cursussen en herhalingen in heel Nederland

Veiligheid

Het bewust nemen van aanvaardbare risico's

Kwaliteit

Kwaliteit is het voldoen aan de gebalanceerde eisen en verwachtingen van alle betrokken belanghebbenden.

Tweede Kamerlid Pieter Heerma bezoekt BHVoké lid Saasen Groep

Op maandag 09-11-2015 mocht de Saasen Groep het Tweede kamerlid Pieter Heerma (CDA) op de Bijenkorf verwelkomen. Pieter Heerma is namens het CDA woordvoerder voor sociale zaken en mediazaken. Tot zijn werkterrein hoort o.a. de Arbowet en werkgelegenheid. Het werd dan ook een heel boeiend overleg. Samen met wethouder Marc Jeucken van Geldrop Mierlo spraken we over Samenwerken op Bijenkorf 15-17, concurrentie in een crisis, DVVS en Sociale Innovatie.

Het gesprek vond plaats op een bijzondere locatie; dat viel dhr. Heerma onmiddellijk op. Een samenwerking tussen een (gemeentelijke) overheid en een commercieel bedrijf komt niet zo vaak voor. Een initiatief als in Mierlo was dhr. Heerma niet bekend. Dat er echter veel te halen valt uit dergelijke samenwerking was hem snel duidelijk. Met een referentie naar een artikel in Binnenlands Bestuur gaat hij binnen het CDA aandacht vragen voor deze constructie.

Binnen het werk van de Saasen Groep staat de innovatie centraal. Het bedrijf is al lang niet meer een “lesboer” met opleidingen in de veiligheidssector. Saasen helpt bedrijven en instellingen met het beheersen van risico’s en het leveren van hulpmiddelen daarbij. “De Saasen Groep heeft tijdens de recessie gekozen voor kwaliteit; we hebben een stapje meer gedaan in het verlenen van service. Een enkele klant heeft ons op basis van prijs afgewezen. Het overgrote deel heeft de beslissing voor kwaliteit weten te waarderen; er komen nu zelfs weer klanten terug. Een groter compliment kun je niet krijgen”, weet Arno Saasen te vertellen. Pieter Heerma vroeg vervolgens hoe het in de branche is gesteld. Jammer genoeg is er geen sterke brancheorganisatie. Er is veel concurrentie die de kwaliteit geweld heeft aangedaan.

We mochten ook aandacht vragen voor het Digitale Veiligheid Volg Systeem. Een technologische innovatie waarbij bedrijven en instellingen geholpen worden hun sociale en fysieke innovatie op peil te brengen en te borgen. Omdat de Saasen Groep mogelijkheden heeft gevonden om diverse RIE-instrumenten aan elkaar te knopen, zijn we nu in staat om een integrale veiligheid over meerdere partijen aan te pakken.

hoe waardeer jij deze blog?
1 stemmen (gem: 6.00)